Almost done!

Har just fyllt i gymnasieansökan. Är inte helt klar, har inte fyllt i språk ännu. Vet inte riktigt vad jag ska välja men det blir mest troligt spanska som första handsval men andrahandsval? :/ Är för övrigt rätt så nöjd med mina val :)

  1. International Baccalaureate, IB- Midgårdsskolan i Umeå
  2. Communication Program- Thoren Business School i Umeå
  3. Samhällsvetenskap- Umeå Internationella Gymnasium
  4. Samhäll Beteendevetenskap- Midgårdsskolan i Umeå
Det var fyra av mina val ;) Känns så skönt att äntligen ha fyllt i ansökan och få släppa de tankarna ett tag!

Ska snart gå och byta om och fara på träningen. Hoppas på en jobbig träning idag. Det blir bara jag, sturre och erika om inte Julia dyker upp eller Maria hinner hem från happis :) Vi fick sluta tidigt idag, efter idrotten vid ett. Efter skolan har jag hunnit städa och dammsuga mitt rum+ dammsuga resten av huset. Duktigt va? :P

Hjälp! :)

Hjälp min kusin att vinna tävlingen! Klicka på länken och gilla, man måste nog vara inloggad på fb tror jag :) Tar bara 2 sek ;)

http://gneisbloggen.wordpress.com/2011/02/18/inte-ens-snostorm-kan-halla-oss-inne-i-vinter/


..

Kom ut ur bastun för inte så länge sen. Har iaf hunnit med att kolla igenom so:n, tog med datan bara för att göra det men så hamna jag här också :P. Borde ha städat mitt rum men när skulle jag ha hunnit med det? Hoppas vi får sluta efter idrotten imon, om inte ingela fixat vikarie. Då hinner jag städa imorgon och fylla i gymnasieblanketten. Hinner inte fylla i den ikväll :P Det är såå svåårt :/ Jag behöver ju inte bestämma mig nu för vad jag ska göra men jag har inte ens bestämt mig riktigt för vad jag ska söka än. Stressad!

Söndag.

Idag har jag varit med pappa och filip till Pullinki :) Det var kul! Har inte åkt slalom sen förra våren när vi sist var till Pullinki så det var som ett tag sen. När vi kom hem beställde vi pizza till middag, gott! :) Och nu ska vi åka till mommo och moffa och bada bastu och hälsa på :)

Har iaf kommit fram till vad jag ska sätta som förstahandsval, ett litet framsteg iaf ;)

Lördag..

Jaa, jag har gjort en sak av alla de jag egentligen behövt göra och det var att vara ut och springa. Nåja om man ser det från den positiva sidan så gjorde jag ju i alla fall det :P Har inte gjort så mycket idag. Tagit det lungt. Känt mig ganska trött och seg hela dan så har inte orkat göra så mycket. Bakade iaf en kladdkaka och åt säkert halva själv, och stor var den :P Nu ska jag snart sova så god natt! :)

Måste bestämma mig nu! :/

.

Det var riktigt bra att jag åkte. Jag visste inte så mycket om skolorna och jag tror att jag hade valt i en helt annan ordning än vad jag kommer göra nu. Jag har inte riktigt bestämt mig men vissa skolor har hamnat längre ner på listan och vissa högre upp. Jag är stolt över mig själv, lilla jag klarade mig i stora Umeå ;P

Hemma igen.

Igår var jag på Praso på Thoren Business School. Det verkar vara en ganska bra skola. Den var inte så stor och det såg inte riktigt ut som en skola. Det visade sig att jag kanske är släkt med en av lärarna på skolan, Björn heter han. Han har nån Simu släkt i närheten av Ötå.

Jag gick från TBS halv tre och vidare till Umeå Interntionella gymnasium. Jag är lite intresserad av ett av deras program men inte av skolan. Den var ingen höjdare. Skolan behöver inte ha helt nya möbler m.m. som TBS har men UIG såg riktigt tråkig ut! Men jag ska kanske söka dit ändå för skolan har fått bra kritik och så att jag inte ångrar mig sen.

När jag var klar där gick jag till en plats(kommer inte ihåg vad platsen heter) och väntade på att pappa skulle plocka upp mig och så åkte vi hemåt. Det tog inte så lång tid hem. Vi åkte vid tre och var hemma före åtta.

Hemma gjorde jag inte så mycket. Kollade vampire diaries och sen var det inte så mycket på tv att se. Gick och sov kring halv elva och klev upp ca. kvart över tio.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Borde städa, kolla igenom so:n, fara ut och springa, göra matte...

Imorgon

Imorgon ska jag på PRASO på Thoren Business School och besöka Umeå Internationella Gymnasium. Direkt efter det åker jag och pappa hemåt så jag får se om jag hinner och orkar blogga imorgon :)

Hela dagen lång...

Trött efter en lång dag. Dagen har varit bra, både rolig och jobbig. Det var inte svårt att hitta till Östra men det var ganska kallt att gå. IB klassen var liten, 10st bara. Var med på deras engelskalektion. Lite annorlunda om man jämför med våra :P Det var intressant och själva programmet verkar också kul. Gick tillsammans med Sara, hon var från och några av hennes kompisar. Ronja tror jag en av dem hette :P Efter engelskan fick jag information om IB programmet av Sara och en av lärarna och sedan åt vi lunch, pannkakor med sylt(helt okej men våran skolmat är bättre ;) Efter lunchen åkte jag med Gunilla? till Midgård(IB kommer att flyttas dit om det startar till hösten om det blir nog många sökande). Det är bra för Midgård var mindre och "trevligare" än Östra. Och på Midgård kan man gå fotokurs, danskurs,filmkurs... Blev riktigt sugen på att gå IB på Midgård. De har en kafeteria där det typ alltid spelas musik av elever m.m. Mysig skola :)

När vi gått runt på Midgård skulle jag egentligen ha farit tillbaka till Östra och varit med på en svenskalektion men den var inställd, läraren var på konferens eller nåt sånt. Så jag ringde till Minerva gymnasiet och fixade så jag fick komma dit direkt istället för halv fyra. Klockan var bara efter ett. Jag fick skjuts av Gunilla till Minerva och så gick jag runt på den skolan också med rektorn. Den var som kompakt, klassrummen låg vägg i vägg och var ganska liten. Ändå har skolan ca. 550 elever, men det märktes inte :) Är inte riktigt säker på om jag vill gå natur nå mer när jag har sett IB och hur de jobbar. De har ett annat arbetssätt.

Jag promenerade in till stan efter besöket på Minerva. Det tog inte så länge tror jag, ca 20min kanske. Gick på stan i ungefär 2h från lite före tre nån gång till kring fem. Då kom pappa och vi gick och åt på Rhodos :) Gott var det med sallads- och pizzabuffé! :) Efter buffén begav vi oss mot John Bauer skolan på öppet hus. Det var bara vi och en till där :P Skolan var ganska tråkig men de har också fotokurser och lite annat arbetssätt. Två lektioner per dag, dock ca 3h långa men med rast mellan och så jobbar de mycket i grupp. Jag tycker inte riktigt om att bara sitta med näsan i böckerna hela tiden. Det kommer bli svårt att välja. Måste fylla i blanketten i helg.

Igår...

Skrev det här inlägget igår men det gick inte att publicera pga nätverksfel :)

Jag tog mig hela vägen till Vännäs från Ötå med buss, själv! :D Det tog ändå inte så hemskt länge att åka buss. Det gick faktiskt ganska fort, antagligen för att jag hade så mycket att göra i bussen :P Väl i Umeå gick jag från busstationen till vasagatan. Det var inte speciellt långt och inte så svårt att hitta. Missade en tidigare buss från Umeå till Vännäs, trodde det var fel buss :P så jag fick vänta en halvtimme extra. Men det gjorde inte så mkt för jag var framme typ samtidigt som bussen jag missade :) När jag väntade passade jag på att se mig omkring lite. Hittade en galleria som jag gick igenom snabbt för att bli varm.

När jag kom fram till Vännäs hämtade pappa mig och så for vi till hans jobb och tränade. Sprang på löpbandet 5,5km. När vi kom till lägenheten lagade vi mat och nu sitter jag här. Tittar på kartor och försöker fundera ut vilken väg jag ska gå till Östra när jag kommer till Umeå imorgon :P


.

Träningen gick hyfsat bra. Var seg i benen men jag tog mig igenom det ändå.

Hm paketet kom idag. Såklart var både linnet och kavajen för stora -.-

Har inte så mkt mer att skriva, ska gå och läsa och sen sova. Sovmorgon imorgon! :D

Varför måste man alltid ha en rubrik??

Sådär, det håller på att fixa sig tillslut. Ska bli skönt att komma bort från ötå ett par dagar. Enda dåliga är att jag måste åka buss i över åtta timmar, men det överlever jag :)

Innebandyturneringen gick bra. Vi vann första matchen mot andra ötå laget med 1-0, mot hedenäset blev det 0-0 och finalen vann vi också.

Träning ikväll! Det behöver jag! Innan träningen ska jag testa göra nån smoothie som jag fick recept på av Erika, bäst för henne att den smakar bra ;)

Godmorgon!

Godmorgon! :) Fast jag vet inte riktigt om den här morgonen är så god ;) Sover alltid så dåligt från måndag till söndag och det här var inget undantag. Jag brukar aldrig ha tid att sätta igång datorn på morgonen men idag har jag det för jag behöde bara klä på mig och nu väntar jag på att ägget ska koka klart och sedan ska jag göra gröt och äta frukost :) Vi har Innebandyturnering idag, tagga! :D Vi ska krossa de andra lagen ;P Nej jag vet inte, vi får se hur det går, vi gör vårt bästa iaf :)

:)

Sådär, då har jag mejlat till midgård och minerva också. Nu är det bara att vänta på svar och se om det går att få ihop så att jag kan besöka alla skolor jag tänkt på 2 dagar :P Men det går nog bra :) Måste komma ihåg att kolla med staffan imorgon innan innebandyturneringen om det är viktigt att gå på den där infon på gymnasiet på onsdag. ska hoppa i duschen nu, hejdå :)

Kort..

Några kort som jag har gjort de senaste veckorna.



Julias födelsedagskort, Sofies födelsedagskort
Sturres födelsedagskort, Mammas alla hjärtans dag kort och pappas alla hjärtans dag kort :)

Bilder

Såg one tree hill på tv för en stund sen, dåligt att de har flyttat så att den är redan halv 5, hinner aldrig se den då. Mamma håller på att måla i köket. Vitt ska det bli. Får väl se hur det slutar ;) här är lite bilder:


Pizzabak


Sturre fotar blomman ;)

Julia öppnar presenterna


Sturre försöker mata amanda med mobilen...

Amanda blev ganska ljus men hon är så söt ändå :)

Söta Julia :)


Sturre öppnar presenterna.


Amanda ville inte vara med på bild.

Sturre är taggad ;)

...

Blir ingen springtur för mig idag. Promenerade tidigare idag till ica med mamma och sen ville hon att jag skulle ta kort på ett antal grejer och lägga in i datan och så känner jag mig ganska så seg. Ska försöka få upp lite bilder hit snart :)

Stressad..

Kvällen igår hos sturre var rolig :) Vi fikade smörgåstårta, kladdkaka, glass, muffins och kex :P Vi spelade det där spelet när man ska förklara ord, vad det nu heter :) Kuuul vare, och mycket skrattade vi. Sturre hade lite problem ibland att komma på orden ;) Vi kollade en och en halv film ;P Vi började på en men bytte till en annan. Mycket presenter fick hon också. Typ 5 klädesplagg, duschcreme, klämmor, toy, godis...

Idag måste jag bestämma mig för hur jag ska göra. Jag ska åka, tror jag :P Men jag måste bara bestämma mig för vilka skolor jag ska besöka. Det blir iaf Thoren business school, Umeå internationella gymnasium och John Bauer. Borde försöka hinna med Midgård och Minerva också. Det dåliga är att jag ska(tror jag) söka IB på Midgård men de startar inte det programmet på den skolan förrän till hösten så det går inte att fara på PRASO dit. Då tänkte jag,kanske att jag får fara på PRASO på Östra gymnasiet på IB programmet. Men jag ska inte söka dit för pappa hade hört att det har varit mycket problem på den skolan och då måste jag besöka Midgård istället. Men hur ska jag hinna med 6 skolor på två dagar? :S

Jag måste försöka lösa det och så ska jag ut och springa idag också. Det är det enda jag har planerat in. Eller jag ska försöka hinna med att slänga upp lite bilder hit från gårdagen m.m. Sen skulle det vara bra om jag hann städa mitt rum :/ hmm..

Igår och idag.

Gårdagen var bra. Vi började med att stressa runt på stan. Vi hade bara 2,5h på oss så ganska så stressade var vi. Vi åt buffé på Waldorf, gott var det! :) Hann iaf köpa present åt sturre, två nagellack, två tunna tröjor och ett linne. Efter stan bowlade vi, jag var med ida L, amanda och maria, jag kom sist :( det brukar gå mkt bättre för mig än vad det gick nu men gjorde iaf 2 strike! :D Efter bowlingen var vi till nån katolsk kyrka, till coop på storheden och sen hem. Kul var det :) Har inte varit med om så många kärringstopp och tutningar från andra bilar på en resa, haha :P

Vaknade vid halv 10, åt frukost och begav mig sedan ut på en promenad med stavar. Promenerade en timme, duschade och nu ser jag en film :) Vid 5 ska jag till Sturre och fira henne, kuul :)

Efter torsdag kommer fredag :D

Återigen en vecka avklarad! :) Sportlovet närmar sig. Steker våfflor och samtidigt sitter jag och kollar runt på olika gymnasieskolors hemsidor :) Jag har fortfarande ingen aning om hur jag ska välja :/ Varför måste det vara så svårt? :( Åker mest troligt till Umeå nästa vecka, hoppas på att ha lite lättare att bestämma mig då.

Efter middan far jag och simmar. Sen ta det lungt och tagga inför luleresan imorgon! ;)

Maja- Jo visst är den! :D Jag har faktiskt också tänkt lite på det och jag tror att linnet kommer få följa med ;)

:)

Det är redan torsdag imorgon :O Veckorna bara flyger förbi och snart är det sportlov! :D Sista skoldagen för denna vecka imorgon :)

Har ätit lite och ska snart byta om och fara på träningen. Har inte planerat att göra så mkt ikväll. Har inga läxor, skönt! Förutom matte b-delen imorgon :/

Hoppas HM grejerna hinner komma innan helgen! :)

:)

Ska ta och se ett avsnitt av One tree hill och äta päron :D sen blir det nog att gå och lägga sig, I have a headache :(

2011-02-15

Varför känns det som onsdag idag? :S Nåja, efter skolan hoppade jag på crosstrainern och trampade på en timma. Jobbigt men helt klart värt det. Efter det duschade jag och sen lagade mat. Och nu sitter jag här :)

Vet inte om jag ska åka till pappa nästa onsdag och besöka nån skola torsdag, fredag. Jag måste i så fall ta bussen in till Umeå(göra ett bussbyte) och själv ta mig till skolorna :S Hur fan ska jag kunna hitta i Umeå när jag knappt hittar i Luleå? ;) Mitt lokalsinne är inte heller särsklit bra så jag skulle antagligen inte hitta tillbaka till busstationen heller. -.- Pappa föreslog att jag skulle rita kartor men jag tror knappast det hjälper. Nå måste bestämma mig snart..

:P

Glömde ju, Glad alla hjärtans dag ;)

Hihii :P

Äntligen beställt min efterlängtade kavaj! :D Beställde ett linne och bikinitrorsor också :)


Monday.

Då var måndagen avklarad, bara 3 dagar kvar av den här veckan ;) Känner mig ovanligt pigg även fast jag simmat och varit på träningen idag, men det är ju bara bra :)

Har beslutsångest! :( kan inte bestämma mig för vad jag ska sätta som första handsval till gymnasiet. Och jag tror inte jag hinner vara till Umeå innan blanketterna ska in. :/

söndag..

Helgen har gått fort som vanligt! Har inte hunnit göra så mycket. Var till Sofie igår och grattade henne, sen på kvällen såg jag två filmer :)

Idag har jag knappt gjort nånting. Jag har iaf gjort fyra och ett halvt kort den här helgen ;) 3st alla hjärtans dag kort, ett födelsedagskort och Sturres födelsedagskort är inte riktigt klart, har slut på idéer.

Nu ska jag inte göra så mkt mer än ladda om inför den nya veckan. Är iaf ledig från skolan på fredag! :)

Fredag! :D

Igår var jag och simmade med sturre. Blev 60 längder :)

Skolan gick snabbt idag. Hade både musikredovisning och danstenta men jag båda gick bra :) Efter skolan var jag och sprang, kände mig seg i benen, antagligen från gårdagens simning. Men jag tog mig i alla fall runt ;)

Ska till ica om ett tag och handla lite fruk och sen ska jag göra typ "fruktsallad" i ugnen, mums! :) Det är enkelt och gott. Skär bara lite olika frukter, lägg dem i en ugnsform och släng in i ugnen. Jag brukar använda:
  • Blåbär
  • Hallon
  • Kiwi
  • Jordgubbar
  • Päron
  • Äpple

Fredag! :D

Igår var jag och simmade med sturre. Blev 60 längder :)

Skolan gick snabbt idag. Hade både musikredovisning och danstenta men jag båda gick bra :) Efter skolan var jag och sprang, kände mig seg i benen, antagligen från gårdagens simning. Men jag tog mig i alla fall runt ;)

Ska till ica om ett tag och handla lite fruk och sen ska jag göra typ "fruktsallad" i ugnen, mums! :) Det är enkelt och gott. Skär bara lite olika frukter, lägg dem i en ugnsform och släng in i ugnen. Jag brukar använda:
  • Blåbär
  • Hallon
  • Kiwi
  • Jordgubbar
  • Päron
  • Äpple

Onsdag..

Sitter och lyssnar på olika covers, vissa är riktigt dutiga! :) Torsdag imorgon, sen fredag igen! :D Np imorgon igen, uppsatsen. Kommer troligtivs få hjärnsläpp och sedan panik för att jag inte kommer på nåt att skriva -.-  Har inte så mkt mer att skriva, ha en bra kväll ;)

.

Vinduvor och one tree hill, bra avslutning på dagen! :)

8/2-11

Ganska lugn dag idag. Musik och rörelse istället för matte. Vet inte riktigt hur nationella gick. Gjorde såklart slarvfel -.- men jag hoppas det gick bra iaf.

Efter skolan var jag iaf och sprang och sen körde jag lite armövningar också. Hunnit göra lite matte och ätit middag. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ta det lungt iaf. Kanske se en film? :)

När Filip gick från bordet vid middan och skulle gå ner för trappan:
-Oj, jag höll på att ramla.
2sek senare:
Duns, Duns, Duns.
- Hahah, jag ramlade!

Kanske inte så kul nu men då vare det ;)

Det känns precis som måndag idag :P Fick förresten mvg på kemi labrapporten! :D Glad över att nånting går bra. Vi fick ansökningsblanketterna till gymnasiet. Hur ska jag kunna bestämma mig för vilken skola jag ska sätta som 1:a, 2:a... hands val? :S Ötå hamnar iaf långt ner på listan för här kommer man ju alltid in.

Bilder..

Här är bilderna. Blev inte helt nöjd men de var svåra att få till och jag orkade inte hålla på hur länge som helst :)

Blev inte riktigt nöjd, får fixa om den senare :)


Den här var inte heller riktigt bra :/




Tror att Julia tog den här. Hoppas det inte gjorde nåt att jag använde
den Julia =)


2011-02-07

Idag har jag hunnit med ganska mycket, bl.a:
  • Plocka och ordna kläder och grejer
  • Dammsuga och skura mitt rum och hela övervåningen.
  • Göra so läxan och lite matte
  • Redigera bilder
Det känns inte som måndag, mer som söndag :) Men iaf, snart är det träning och sen har jag inte planerat att göra så mycket. Glömde svenska nationella papprena i skolan :( Får läsa igenom dem på lunchen. Vi har nationella imorgon, hjälp :S

Söndag

Det har varit en bra helg! Det var väldigt roligt hos Julia, var där endast 24h! ;) Tack igen för allt Julia! :)

På tisdag sa pappa grattis för att jag varit utan godis i två år och då undrade jag var tårtan var. Så pappa hade bakat en tårta åt mig idag :P Vi tog med den till mommo och moffa och åt den där :) Jag har ätit hur mycket onyttigt i helgen som helst men gott vare! ;P

Imorgon måste jag verkligen ta itu med mitt rum. Det ser för jäkligt ut. Nu vet jag inget mer att skriva :P

Fredag! <3

Kom just ur duschen. Har varit och sprungit och efter det gjorde jag lite arm-, rygg och magövningar och stretchade ordentligt. Nu sitter jag och skriver med ida på fb och väntar på maten ;) Äntligen helg säger jag bara! Skulle aldrig ha orkat upp kl 7 en dag till!

Jag får se om jag orkar göra något med tjejorna idag. Är slut i kroppen efter veckans träning och så sov jag inte speciellt bra i natt.

2011-02-03

Jag har varit och simmat med sturre, kom hem för inte så länge sen. Simmade 60 längder, 1,5km ganska bra tycker jag :) Märkte när jag hade duschat klart att nyckeln hade lossnat från bandet men som tur var låg den på grunda sida i poolen :P

Imorgon är det äntligen fredag! :D Veckan har faktiskt gått fort. Dagarna flyger förbi ;) Nationella nästa vecka :S Längtar inte! Vet inte om jag ska sluta efter lunch imorgon och följa med familjen till lule eller om jag ska stanna i skolan. Vi ska ju träna inför danstentan på idrotten och borde nog egentligen vara där för jag kan inget men jag ska prata med maria imorgon. Följer gärna med till Lule. Fast då hinner jag nog inte träna :/ svårt val det här alltså! ;) Men det blir nog att stanna hemma, hur ska jag annars klara tentan?

Längtar till Lördag! ;)

...

Sitter och äter vindruvor och lyssnar på musik :) Träningen idag var mycket bättre än i måndags! Först spelade vi innebandy, sen styrkeövningar och till sist snabbhetsuthållighet? Om det nu är så det heter. Typ intervaller. Kul vare iaf! :)

Imorgon blir en väldigt lugn dag. Har typ inga läxor att göra på temat :D På kvällen blir det att fara och simma. Sen är det fredag och lång helg! :D Det enda dåliga är att vi har nationella nästa vecka i svenska -.- Men det är då det :P

Hoh, man blir ju nästan beroende av vindruvor. När jag väl börjar äta kan jag nästan inte sluta ;)

:)

Ötå vann mot Kalix med 60-55. Bra spelat! :) Har lite ont i knäet :( kände lite redan när jag kom hem efter att ha varit och sprungit. Hoppas iaf att det går över för jag vill verkligen inte vila! Sprang bara 5km för Sturre var och tränade småungarna och hade ingen lust att springa så långt själv. Men är ändå riktigt nöjd för jag fick bästa tiden hitills den här vintern och så höll jag nästan på att somna på so:n! :) Är glad att jag ens tog mig ut genom dörren. Jag och sturre gäspade oss igenom so:n, gäspade inte den ena så gjorde den andra det ;)

Idag har jag varit två år utan godis! :D Ganska bra tycker jag :) Har bara lite svårt att bestämma mig om jag ska börja äta igen eller om jag ska hålla några månader till :/

RSS 2.0
Design by Tasnim