2011-03-31

Jag läste precis Kejsaren av Portugallien, ingen bra bok men vi måste läsa den på svenskan. Det positiva är att jag "bara" har 30 sidor kvar.

Jag hade utveklingssamtal idag, det gick väl bra. Det sades inte så mycket mer än vad det har gjorts på de tidigare utvecklingssamtalen. Sen när jag kom hem hoppade jag på crosstrainern i 50 min och efter det middag som bestod av risgrynsgröt med blåbärssoppa, gott! :D

Kemiprovet gick bra, MVG! :) Jag lovade mig själv att köpa något litet om provet gick bra så jag måste köpa något, ett nagellack kanske? ;P Fast Karles färg hade inga snygga färger, var dit en sväng idag med mamma :/ Nåja, jag ska nog kolla nåt avsnitt av One tree hill snart. Det är såå bra! :) Jag har bara sista avsnittet av säsong 4 kvar, tur att jag har några säsonger kvar att se :P

Ledig imorgon, skönt! Det känns faktiskt som fredag idag ;)

Onsdag.

Jag tror att kemiprovet gick ganska bra, jag gjorde så klart slarvfel men men.. Just nu lagar jag middag åt mig och mamma, inget komplicerat bara hamburgare och makaroner ;) Men det är ju mat det också :)

Jag funderar på att börja på ett nytt armband. Det var som ett tag sen sist :) Jag ska i alla fall bara ta det lungt resten av kvällen och inte tänka på skola och prov ;)

:)


..

Kom just ur duschen och snart måste jag sätta igång och plugga kemi :/ Skönt att göra bort det provet imorgon. Längtar verkligen inte till att börja plugga till soprovet, det är hur mycket som helst man behöver kunna -.-

Ska plugga sen måste jag baka kolakakorna också :)

kemiplugg..

Haha, jag kom på idag innan andra so lektionen innan lunch att jag glömde göra kakor av degen som är i kylen, degen är bara liiite hård :P Nåja jag får ta ut den en tag innan jag ska baka ut den imorgon. Idag hinner jag inte göra det. Jag ska plugga lite kemi så behöver jag inte göra det så mycket imorgon, provet blev flyttat till onsdag. Jag hade kunna göra bort det imorgon men det spelar inte så stor roll :)

Nu ska jag iaf plugga innan träningen :)

söndag :/

Mina planer för dagen är: plugga, baka, plugga ;) Och så ska jag hinna med att se på tv ikv ;) Den nya serien hellcats och one tree hill. Mamma ska förhoppningsvis toppa mitt hår idag också för det behövs verkligen!

Jag ska sitta här en liten stund till innan jag sätter igång :P

Lördag

Jag har inte gjort så mycket idag :) Gjort cheesecake till när jag fyller år och så har jag gjort färdigt degen till kolakakor som jag ska baka ut imorgon :) Det blev ganska mycket av cheesecakesatsen jag gjorde så jag gjorde i en större och i en mindre form. Den större sparas och den mindre ska vi äta idag till efterrätt :) Och imorgon ska jag göra en cheesecake till. Måste vänta för vi har bara en form.

Vi är hos ammi och har just ätit middag. Om ett tag blir det fika, cheesecake och paj :) Senare blir det också att bada utebastu :)

Mys :)

Såg nyss vampire diaries. Mycket bra serie! Helt klart värd att se! :)


Jag har bakat kladdkaksmuffins så snart blir det att se film "Red" som mammas kusin tydligen är med i (som stuntman) och käka muffins :)


Fredag :)

Nu börjar jag bli trött. Jag har fått för mycket frisk luft ;) Jag och Sturre åkte som sagt skidor till backen. Väl där fick vi vänta ett bra tag på att Rune skulle komma med våra grejer. Så vi passade på att sola lite och så satt vi inne i fiket ett tag :P När vi fått grejerna och tagit på lite mer kläder så började vi traska upp för stora backen. Vi gick nästan högst upp och satt och solade i en av de små typ vindskydden :) Vi satt där ganska länge innan vi gick ner igen och då gick vi över till branta backen genom skogen och sen ner :)

Vi stod 40 min i kö för att få en andra hamburgare :O Det var inte så värst kul men värt det ;) Halv ett började vi åka hemåt och när jag kom hem slängde jag bara in väskan och gick på en promenad runt byn :) Kände att jag inte ville sitta inne när det är så fint väder. Efter det har jag duschat och skalat potatis och hackat lök ;)Det blir potatismos och viltskav till middag, mums! :D Det var en bra dag som avslut på skolveckan! :)

Good morning! ;)

Klantskalle som jag var så satte jag att klockan skulle ringa kvart i åtta idag men jag glömde stänga av det återkommande larmet som ringer måndag, torsdag och fredag -.- Så klockan ringde kvart i sju. Jag var tvungen att ringa mamma och fråga vad klockan var för jag var osäker på om den gick fel :P Men jag lyckades somna om några gånger :) Nu måste jag äta frukost och sen gå till sturre innan vi går till sph där det är samling. Vi ska åka längdskidor till backen :)

..

Jag ska snart äta middag :) det blir rester, kyckling och ris men det är gott :) Trampade på crosstrainern i 45 min och senare blir det att handla med mamma :)

biologioprovet gick bra, MVG :D

Stressigt värre!

Stressig dag idag! Vi gjorde biologiprov kl 2, jag lämnade in provet fem i halv fyra och väntade fem min på sturre ;) Vi lämnade skolan lite efter halv 4 och jag började halvspringa hem. Vi flyttade fram träningen till fyra för att åke var borta så jag hade ganska bråttom. Det var bara att byta om och så tog jag ett äpple och ett päron som jag tröck i mig när jag halvsprang tillbaka till trähallen ;)

Mamma ska åka med sina systrar till London i september. Jag sa åt mamma att vi måste åka till Italien nån gång.
Mamma: Jo, verona.
Jag: Eller Toscana.
Mamma: och Venedig
Jag: Eller Rom. Och Paris och Barcelona.
Mamma: Ja, vart ska vi åka egentligen?
;) Lät väl inte så kul nu men det var kul då ;)

Det har varit kul att lyssna på deras reseplanerande. De har suttit alla tre framför datorn och kollat vilket hotell som är närmast "centrum". Vad kan man kalla centrum i London? ;) Ja i alla fall. Så var det ett hotell som låg femton minuter bort från nånting. De funderade över olika resealternativ.

En sa taxit, en buss och en sa tunnelbana?
En annan frågade: - är det sån där underground? hur fan ska vi då veta när vi ska kliva av?
En av de andra svarade: Det står att det ska ta ca femton minuter så vi får väl ta tid?
Hahah :P Jag undrar hur tusan de tre ska klara sig i London tillsammans. Det mest använda ordet när de planerat resan är big ben. Jag frågade varför de säger det hela tiden? och fick svaret:
-Ja men det är våran mötesplats ifall vi tappar bort varandra ;)

..

Mätt efter dagens middag, våfflor! :D Mums vad gott det var ;) Ska snart plugga lite biologi och hoppas att något fastnar för just nu känns det som att jag inte kan nånting!

god morgon :)

God morgon! :) Det är fint väder ute, synd att man måste sitta i skolan hela dagen :/ Jag sitter och äter frukost och har inte klivit upp för så länge sen ;) Skönt med sovmorgon ibland! Ha en bra dag :)

Måndag.

Jag har precis målat naglarna, typ mullvadsgråbrun ;) Tyckte att det var dags eftersom mina naglar såg förjävliga ut!

Träningen var helt okej som vanligt. Börjar bli riktigt less och irriterad. Och så känns det nästan alla gånger som att jag hade fått bättre träning av att träna själv hemma. Det är alldeles för mycket prat och för lite göra!

Dumma snö!

Jag hatar när snön först smälter så det blir slaskigt, sen fryser det och blir halkigt och sen snöar det mer -.-

.

Sitter och äter havregrynsgröt med öppelmos och mjölk, ganska gott ändå :P Har en paus från biologipluggandet. Hoppas provet inte är så svårt!

Taggar träning kl 5 i alla fall! Hoppas på en bra träning.

..

Vi kom hem från mommo och moffa för en liten stund sen :) Vi var där ganska länge, mamma och filip badade bastu. Jag duschade efter att jag var och sprang så jag orkade inte bada :)

Det känns inte så jobbigt som det brukar med skola imorgon men jag ser väl imorgon om jag ångrar att jag kände så ;)

Nu ska jag se One tree hill och äta päron och äpple :D Bra avslut på helgen ;)

god morgon :)

Fint väder ute idag :) Jag väntar på att frukosten ska "sjunka" och sedan ska jag ut och springa. Jag får se hur långt benen bär ;)

..

Mamma och Filip ser på nån zombiefilm så jag ska se One tree hill eller någon film nu :)

...

Städat klart, dammsög typ hela huset och skurade mitt rum :P Mattan passar bra i mitt rum, den är rund och svart :) Nu ska jag äta lite lunch och så ska jag se en film mamma hyrt igår :)

Nu!

Nä nu ska jag ta mig i kragen och gå och göra nån nytta! Ska gå igenom garderoben och sen städa rummet och slänga in den nya mattan :)

Lördag.

Nu ska jag ta och fixa frukost och sen får jag se vad dagen har att bjuda på :)

Fredag! :D

Äntligen fredag, men veckan har ändå gått fort! :) Snart blir det middag på roger´s med mamma och sen blir det film och mys hos Julia :) Bättre fredag kan det nästan inte bli ;)

Torsdag.

Jag har precis ätit färdigt efter att ha varit och åkt skidor med Sturre :) Jag lånade skidor av Sturre och vi åkte 1,2 mil :D Jag som inte ens tyckt om skidor förut ;) Men det var roligt! Jag vet en som kommer ha träningsvärk imorgon, åtminstone ont i axlarna, känner det redan nu!

Snart ska jag nog ta och ringa till pappa och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra :) Tänk att det redan är fredag imorgon! :O Shit vad veckan har gått fort! Jag längtar verkligen inte till biologiprovet nästa vecka! -.-

Imorgon är det NP fysiklabben som gäller. Hoppas det går bra!

16.03.2011

Konfan tog inte så länge, vi slutade vid 4. Det ska vara nån gemenskapsdag då man får välja mellan olika saker typ sporta med gud, teckna med gud m.m. och det håller på i 12h. 12H!!! Från 9 på morgonen till 9 på kvällen. Jag är sjuk då! -.-

Träningen var ganska bra, fast jag är trött i benen från igår men det gick väl hyfsat ändå :) Har ätit och nu ska jag se på One tree hill :P Det är så bra! :)

.

Np i fysik var inte så svårt som jag trodde det skulle vara men jag chansade ändå på många frågor :P Hoppas det gick bra!

Snart ska jag gå till församlingsgården -.- Hoppas det går fort där! Sen är det i alla fall träning! :)

15-03-2011

Äntligen färdig med att läsa igenom alla sammanfattningar i alla tre fysikböckerna. Det tog ett tag! Jag ska inte läsa nå mer, det får gå som det går. Efter skolan gjorde jag i alla fall lite läxor och sedan for jag ut och sprang :) Runt byn och runt Haapakylä, ca 8km :D Imorgon är det konfa -.- Jag hinner bara snabbt hem efter konfan och byta om och sen fara på träningen. Men men det är iaf träning ;)

Nu ska jag koka the och se på one tree hill :)

Terro: Ok gör så! :)

Svar på kommentar :)

Typ ett sånt som det armbandet på första bilden kostar 170 :)Jag hade på mitt idag om du såg :) Men det är jättesmalt. Men mellan 170-250kr :) Det turkosa och vita kostar ungefär 210 :)Det är materialåtgången som avgör priserna.

Måndag..

Jag blev precis klar med alla läxor :) Första dan och vi fick redan hur mycket som helst känns det som. Engelska glosor, so, läsa hur många sidor som helst i svenska boken.. Och så har vi åtta prov innan påsklovet. Skitkul! -.- Det blev ingen träning idag heller, åke är nånstans och tävlar i backhoppning, men jag trampade på crosstrainern ändå en timme :) Efter det åt jag spaghetti och köttfärssås till middag :D Gott! :) Nu ska jag nog läsa några bloggar och sen se nått avsnitt av oth och så måste jag lägga ihop en beställning av grejjer till nya armband :)

Terro: Det beror på hurdant armband det är, hur mycket material som går åt och så :)

Min "hobby" ;)

Det här har jag hållt på med ganska mycket under lovet:


Mitt första armband :) Gjort två stycken sådana :)

Mitt andra :)

Lite dålig bild men det tredje :)



En ring som jag gjorde nyss av den sista tenntråden :)


Jag gör gärna armband eller ring om det är någon som vill ha- mot betalning :) Det är bara att säga till :) Men jag måste beställa mer material nån dag snart :)

.

Jag ska snart hoppa i duschen och sen ska jag koppla av framför tv:n ett tag :) Lovet har gått alldeles för fort som vanligt. Men nu är det bara att vänta på påsklovet! :)

Söndag.

God morgon :) Klev just upp, ska snart äta frukost och sen får jag se vad jag hittar på :) Söndag idag, skola imorgon :( Längtar verkligen inte! Det blir bara prov prov prov prov ända fram till påsklovet -.-

..

Kom just ur bastun :) Varmt men skönt var det! Länge sen man badade utebastu sist :) Nu se Legally Blond 2 :P

12/3

Blev inte att vila idag :) Jag och mamma åkte med Ammi till mommo och moffa och så var vi där ett tag innan vi promenerade hem :) Det var skönt, lagom varmt :) Det tog precis en timme att gå, vi gick inte speciellt fort. Snart ska vi äta middag, tror det blir hamburgare. Fast vi gör själv hemma, gott :) Sen ska vi till Ammi och bada bastu och fika, hon fyller år imorgon :)

god morgon :)

Vaknade första gången vid nio men somnade om och vaknade för en stund sen :) Det är typiskt att det blev fint väder idag men inte igår -.- Hade verkligen lust att fara ut och springa igår men så snöade det. Och idag ska jag vila. Men jag får se vad jag hittar på idag :)

Film :)

Gick till OK med mamma och hyrde en film. Jävligt halt var det :P Vi hyrde iaf the switch, pappa på burk ;)


Idag.

Kom just på att jag inte uppdaterat idag :) Har faktiskt inte använt datan förrän nu. Idag har jag varit med mamma och vega till yt och handlat lite mat och grejjer :) Mitt H&M paket kom idag och de passade! :D Kavajen och linnet som jag beställde men var i fel storlek :) Och jag behövde inte betala de själv :P Bra för jag ska nog köpa en vår/sommarjacka, skor och så behöver jag lite nya sommarkläder+ något till skolavslutningen. Och så får jag inte glömma en ny väska och bikiniöverdel. Kommer verkligen behöva nya innan England :/ Jag kommer bli pank :( Okej inte riktigt men nästan ;)

När vi kom hem så gjorde jag inte så mycket ett tag och sen hoppade jag på crosstrainern även fast jag tänkt vila idag när det blev så trist väder och jag inte orkade fara ut i "snöstormen" och springa. Men jag är glad att jag inte vilade. Har känt mig ganska seg tidigare idag men inte nå mer :)

Ikväll blir det nog inte att göra så mycket. Se film eller tv och käka semla :D Det är så gott! Vi köpte färdiga semlebullar igår och så fyller vi dem själv. De är riktigt goda för att vara köpta! Mycket bättre än att köpa helt färdiga semlor! :) Förstår inte hur vissa inte kan tycka om semlor :P


Today :)

Bra dag i ruskola med korvgrillning, bestigning av Mount Ruskola och kälkåkning! ;)



Uppe på Mount Ruskola ;)






Och så åkte vi rattkälke :)

Ut! :)

Det blir promenad till backen idag igen och åka rattkälke, grilla korv och fota i det fina vädret! :) Jag får se vilken väg jag tar, skoterspåret eller vägen? Hmm svårt val ;)  Nä nu måste jag gå och byta om! :)

.

Eclipse är så bra! :D Tänk hur bra Breaking Dawn filmerna kommer vara! :)

..

Mmm dumlegrottor är såå goda! ;) När det är lov så får man äta sånt på veckorna också :P har redigerat lite bilder och nu ska jag pyssla lite ;) Senare blir det att se Eclips med mamma och kanske Filip :)

Bättre sent än aldrig ;)

Våra muckkläder. De blev faktiskt bra till slut! :)

Lite suddig bild och skitig spegel? ;)
Byxorna är också marinblåa :)

9/3

Sådär då var dagens träning bortgjord! Det blev 45min på crosstrainern :) För övrigt har jag inte gjort så mkt. Klev upp, åt frukost och såg på tv, tränat, duschat och tömt diskmaskinen :)

Se "Eat pray love" ! Den var bra :) Jag blev också sugen på att resa ett år. Tänk att vara 4 månader i ett land, 4 i ett annat och 4 i ett tredje. Det skulle vara skit kul! :) Börjar verkligen längta till England. Det är inte så länge kvar nu! Måste räkna hur många dagar ;)

"Hittade en tröja och ett par leggings i min garderob som jag inte använt på länge. Jag kan inte riktigt komma på varför jag inte har använt dem :P Så ett tips: om det känns som att du inte har något att ta på dig, kolla en gång till ;) Och så är det ju bra att rensa garderoben ibland och ge bort det som inte används :)

Filmtajm :)

Nu blir det film igen med mamma :) Eat pray and love :)


..

Kom hem från backen för en stund sen :) Promenerade dit på skoterspår på gamla järnvägsspåret och i backen åkte jag rattkälke :P Ganska kul men synd bara att lillabacken är så kort. Nu ska jag se "Som hund som katt" tror jag den heter :) Mamma och Filip hyrde den igår men bara Filip såg den så jag ska se den nu :)

Idag.

Jag ska snart börja gå mot Ruskolabacken. Mamma och Filip åkte just. Jag ska åka rattkälke i lilla backen :P och så ska vi grilla korv :)

:)

Ska se nått avsnitt av One tree hill nu och äta lite kvällsmat! :)

;)

Hoh, det börjar nästan bli för varmt för att vara ut och springa! Höll på att smälta bort ;)

Jag har inte gjort så mkt idag förutom varit ut och sprungit. Pappa åkte vid ett till Vännäs :( Han har varit här över en vecka, sen jag kom hem från Vännäs.

Ska snart ta lite bilder på nå grejer åt mamma igen och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag är hungrig :P

We´re all dreamers!

Precis kollat dinner for schmucks med mamma och pappa :) Verkligen värd att se! :D Rolig var den!
Har en ny "hobby" ;) Kanske berättar vad senare i veckan ;P

Good morning! ;)

Steg upp för inte så länge sen och nu väntar jag på att äggen ska koka färdigt så jag får äta frukost :) Jag har inga planer för idag men jag ska iaf försöka gå ut ett tag i det fina vädret :)


Maja: Nä det är ju inte det och jag lääängtar!!! :D

Resfeber!

Började längta skit mkt till England! :) Känner på mig att den här sommaren kommer bli den bästa någonsin!



Movie :)

Sådär då är kladdkakan i ugnen och filmen hyrd! ;) Det blir wallstreet :)


This is life..

Sitter och lyssnar på musik på spotify :) Det var molnigt och jäkligt blåsigt i pullinki men det var kul att åka ändå :) Jag och pappa åkte en svart backe, stolt! ;D Vi grillde korv till lunch och sen åkte vi lite till innan vi åkte hem igen :) Duschade och nu sitter jag här. Snart mat! :)

Vackert väder! ;)

Klev upp ganska tidigt, klockan nio :) Har sett på tv och ätit frukost. Nu ska jag snart gå och byta om för vi ska till Pullinki :) Fast jag vet inte om jag ska åka slalom, det får jag se sen :) Ha en bra dag och gå ut nu när det är så fint väder! :)

Looooov!!! :D

Åt nyss middag, tornedalspanna. Gott! :) Dagen har gått rätt fort trots att sturre inte var i skolan ;) På fysiken gjorde vi inte så mkt och så fick vi sluta en kvart tidigare, På svenskan spelade vi spel, so:n lyssnade på redovisning och såg film, musiken lyssnade vi också på redovisning, vi hade bara matte en kvart och gjorde nåt huvudräkningstest och sen bytte vi om och traskade upp till särkivaara :) Slutade lite efter två :P

Jag gick bara hem och lämnade väska och hämtade headsetet och sen promenerade jag runt byn när jag ändå hade på mig rätt kläder för det :) Varmt var det men samtidigt skönt. Nu ska jag se ett avsnitt av one tree hill och sen vet jag inte vad jag ska göra. Antagligen inte så mycket :) Skönt att äntligen ha lov! :D

:)

Hoh vad mycket folk det var, det var nog första och sista gången jag far så där tidigt och simmar. Men jag simmade iaf 70 längder :) Har sett ett avsnitt av one tree hill och nu ska jag ta nåt att äta och se ett till! :)

Torsdag.

Ont i huvudet -.- beror nog på att jag inte ätit så mycket idag? Inte speciellt god mat precis till lunch :/ Nå väntar iaf på middagen och senare ska jag och simma :) Har inte gjort så mkt idag. Gjorde lite matte när jag kom hem, hade inte så mkt att göra på temat för en gångs skull :)
Lycka till på lilla VM tjejer! :)
Fredag imorgon och sen lov! :D Äntligen! Behövs verkligen!

Onsdag.

Bra engelska och biologilektion vi hade idag :P De flesta kollade på skidor på tv, jag och nån annan läste :) På biologin satt de flesta också och kollade skidor, men jag och erika var duktiga och gjorde uppgifter istället ;) Är inte speciellt intresserad av skidor.

Det blev ingen träning idag. Åke ska träna med sanna och janne inför nånting, sturre ska på basketträning inför lilla VM och erro och maria skulle packa och fixa inför lägret de ska på. Så jag hoppade på crosstrainer i 45min :)

Det var fiskburgare till lunch och så åt vi fiskpinnar till middag ;P men det gjorde inte så mkt för det är så gott :D Vi ska snart åka till Ammi och hälsa på :)

01.03.2011

Kom precis hem, har varit en sväng till sporthallen och hämtat muckkläderna. De blev rätt snygga tillslut! :) Hade bara tänkt hämta dem och gå hem igen men blev kvar där ett tag och pratade med sandra.

Jag har hunnit med rätt mycket idag ändå. Varit ut och sprungit+ kört lite ryggövningar, pluggat till spanskaprovet som är imorgon och varit till sporthallen. Nu ska jag vara vid datan ett tag och sen blir det att kolla film med familjen eller se nåt avsnitt av One tree hill :)

Hoppas att spanskaprovet går bra. Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska plugga på, men jag har iaf fått in de flesta verben i huvudet iaf ;) Muntliga delen kommer inte gå speciellt bra. Förstår inte riktigt varför vi ska ha muntligt också när vi aldrig pratar på lektionerna? Nå det går som det går.

RSS 2.0
Design by Tasnim